Schoonheidssalon Sandra de Vries is buiten schoonheidsspecialiste ook wimperstyliste, gespecialiseerd (en gecertificeerd) in wimperlifts en one by one wimperextensions. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide behandelingen?

 

One by One Wimperextensions

Wimperextensions zijn erg populair en kun je bijna niet meer wegdenken in de beautybranche. Bij wimperextensions worden er kunsthaartjes op de natuurlijke wimper geplaatst. Wat betekent dat je eigen wimperhaartjes worden verlengd. Dit geeft een natuurlijk effect.

 

Wimperlift

Een wimperlift, ook wel een LVL (lash volume lift) genoemd, is een behandeling die nog niet zo lang bekend is. Bij een wimperlift worden de natuurlijke wimpers semi-permanent gekruld en eventueel geverfd. Er wordt die niet geplaatst en het resultaat zal alleen van je eigen wimpers zijn. Door middel van lotion worden de wimpers om een sjabloon gevormd en gekruld.

 

Lees hieronder verder....

Wimperextensions

Wimperlift


Zijn de behandelingen schadelijk voor de natuurlijke wimpers?

Nee. Beide behandelingen zijn niet schadelijk. Bij wimperextensions is het wel heel belangrijk dat de juiste wimpers geplaatst worden. Wanneer er een te lange of te dikke wimperextension wordt geplaatst kan het namelijk wel schadelijk zijn en het gaat er natuurlijk ook om hoe je zelf met je wimpers omgaat. Met de Wimperlift kan niet heel veel mis gaan maar met extensions moet je voorzichtig omgaan. Ga nooit zelf aan de extensions trekken of door je ogen wrijven. Dit kan je natuurlijke wimpers wel beschadigen.

 

De verschillen

Om erachter te komen wat het beste bij jou past is het natuurlijk wel makkelijk om de verschillen te weten tussen de behandelingen. Er zijn een aantal duidelijke verschillen.

 

De Behandeling

In de behandeling zit een groot verschil. Zo duurt een gemiddelde behandeling voor een nieuwe set wimperextensions zo'n 2 à 3 uur. Dit heeft te maken met de tijd dat de lijm moet drogen tussen de wimpers plaatsen door. Een wimperlift behandeling duur gemiddeld drie kwartier tot een uur.

 

Het resultaat

Ook in het resultaat en het effect is een duidelijk verschil te zien. Bij wimperextensions zie je duidelijk dat je wimpers langer en voller zijn. Een wimperlift geeft een meer natuurlijk effect. Je zal alsnog een groot verschil zien maar hierbij wordt alleen gebruikt gemaakt van je eigen wimpers. Bij wimperextensions worden er extensions geplaats die een stuk zwarter, dikker en langer zijn dan de natuurlijke wimpers. Bij een wimperlift kan je ervoor kiezen om je wimpers direct tijdens de behandeling te laten verven waardoor ze wel iets voller ogen.

 

De nazorg

Om je wimperextensions zo lang mogelijk mooi en vol te houden, is het belangrijk om te weten hoe je ermee om moet gaan nadat ze zijn geplaatst. Bijvoorbeeld door je wimperextensions regelmatig te borstelen en schoon te maken. Bij een wimperlift heb je bijna tot geen nazorg en hoef je dus eigenlijk nergens meer naar om te kijken. Wanneer wimperextensions niet goed worden schoongemaakt, hoopt er zich vuil op tussen de wimpers en kan dit voor infecties zorgen. Ook kan het zijn dat wimpers scheef gaan staan. Door te borstelen kan je de wimpers dus weer mooi een kant op zetten. Ook moet je bij wimperextensions rekening houden met hoe je slaapt en hoe je je make-up eraf haalt. Je mag bijvoorbeeld geen olie houdbare producten gebruiken omdat dit de lijm kan oplossen.

Bij beide behandeling is het zo dat de wimpers de eerste 24 uur niet nat mogen worden. Dit om de lijm uit te kunnen laten harden bij de wimperextensions en bij de wimperlift om te laatste (verzorgende) lotions nog te kunnen laten inwerken.

 

Hoelang je er plezier van hebt

Wimperextensions moeten regelmatig worden opgevuld. Er worden gemiddeld zo'n 90 tot 120 wimpers per oog geplaatst. Dagelijks verlies je 3 tot 5 wimpers. Dit kan komen door slapen, make-up verwijderen, weersomstandigheden en omdat je natuurlijke wimpers ook uitgroeien. Dat betekent dat je na een week dus al 21 wimpers kwijt kan zijn als we uitgaan van 3 wimpers per dag. Na 2 weken zijn dat er 42 en na 3 weken 63 per oog. Zo kun je je voorstellen dat de wimpers na 3 weken echt opgevuld moeten worden om ze mooi vol te houden. Bij een wimperlift wordt er niet op de wimpers geplaatst dus heb je niet te maken met het opvullen. Een wimperlift blijft gemiddeld 6 weken zitten. Dit is omdat ook de jongste wimpers gekruld worden waar extensions niet op geplaatst mogen worden. Bij een wimperlift zal de krul verdwijnen nadat je een wimperhaartje verliest en deze weer normaal terug groeit.

Volg jij de salon al via social media?

 ↓


 

Openingstijden

Maandag:         10.00-17.30 uur

Dinsdag:           10.00-17.30 uur

Woensdag:       10.00-17.30 uur

Donderdag:       10.00 -17.30 uur

Vrijdag:              10.00-14.00 uur

Zaterdag en zondag gesloten

 

 Hé hoi, Sandra hier!

06 14 29 57 19

info@schoonheidssalonsdv.nl

 

 

Ik help vrouwen op een ontspannen manier bij het verzorgen en verbeteren van hun huid(problemen).