Hoe ga je om met jouw huid in de winter?

Gepubliceerd op 23 december 2022 om 08:41

Niets is zo veranderlijk als het weer. Maar wat heeft het weer voor invloed op onze huid?

Reageert jouw huid ineens anders dan voorheen? Deze verandering kan heel goed te maken hebben met de verandering van het weer en hoe we hiermee om gaan. Na de zomer zien we vaak dat de huid veranderd of zelfs achteruit gaat. Dit komt dan ook vaak door het veranderlijke weer en de omslag in lifestyle. En de verzorging die we hier niet (voldoende) op aanpassen. In de winter is het nodig de huidbarrière te versterken en beschermen die kwetsbaar is (geworden) door de kou en de verschillende seizoensinvloeden.

 

Invloed van de verwarming in huis

Kou, wind en de temperatuurverschillen van het naar binnen en naar buiten gaan, kunnen er voor zorgen dat de huid droog en/of trekkerig aanvoelt. Wanneer de verwarming aanstaat, zorgt dit voor drogere lucht met een lagere vochtigheidsgraad. Droge lucht verlaagt het aandeel natuurlijke lipiden in de huid. Deze lipiden zorgen er juist voor dat de huid soepel blijft en niet uitgedroogd raakt. Daarnaast onttrekt droge lucht vocht uit de hoornlaag, waardoor schilfertjes, jeuk en huidirritaties ontstaan.

 

Ook kan het zijn dat je anders reageert op bepaalde verzorgingsproducten dan normaal, dit kan resulteren in een roodziende huid of een branderig gevoel na het aanbrengen. Dit is vaak vrij makkelijk op te lossen door een kleine aanpassing in de gebruikte producten. Het is in dit geval dan ook vaak nodig de verzorging te verrijken of tijdelijk te vervangen door vollere, rijkere producten. Denk aan een vollere dagcrème, nachtcrème of een ander reinigingsproduct.

 

Ervaar je tijdens de wintermaanden een droog en/of trekkerig gevoel? Kies er dan voor om je hoeveelheid crème hierop aan te passen door een pompje extra te gebruiken. Naast een pompje extra crème kan je er voor kiezen één van de Oil Elixirs door de verzorging heen te mengen om je verzorgingsroutine nog meer te verrijken. Onze Oil Elixirs schenken de huid extra lipiden om het droge, schrale gevoel weg te nemen. Daarnaast zorgt een olieserum voor een extra beschermend laagje op de huid. Dit is in de winter om meerdere redenen wenselijk: om het verlies van vocht tegen te gaan, de huidbarrière te ondersteunen en als beschermlaagje tegen kou, wind en droge lucht.

 

In de nacht herstelt en regenereert je huid. Breng daarom voor het slapen gaan je gebruikelijke nachtcrème aan, al dan niet verrijkt met enkele druppels Oil Elixir. Wil je een echte oppepper voor je huid tijdens de nacht? Breng dan een laagje Moisturizing Mask aan. Meng dit met een paar druppels Dry Skin Rescue Serum of een Oil Elixir. Door je huid 1 tot 2 keer per week op milde wijze te exfoliëren verwijder je dode huidcellen, dit zorgt voor een betere opname van werkstoffen. Zo word je ’s ochtends wakker met een stralende, gevoede huid die minder droog ziet en/of aanvoelt. Let op: doordat de huidbarrière vaak al aangetast is in de winter, is het geen goed idee om de huid vaker dan 1 tot 2 keer per week te exfoliëren. Zeker voor droge en gevoelige huidtypen is het aan te raden om het exfoliëren te beperken tot maximaal 1x per week.

 

Extra tips voor de wintermaanden:

1. Drink voldoende water op een dag. Het liefst minimaal 2 liter.
2. Overweeg een luchtbevochtiger in huis, om de lucht minder droog (en dus uitdrogend!) te maken.
3. Kies één van de Oil Elixirs om jouw producten extra te verrijken en het verlies van lipiden aan te vullen en tegen te gaan.
4. Kies voor het Dry Skin Rescue Serum bij een (zeer) droog huidgevoel. Dit serum kan op zichzelf of gemengd worden door een crème/masker.
5. Gebruik het Moisturizing Mask als een nachtmasker i.p.v. een nachtcrème. Voor extra lipiden kan je enkele druppels van het Dry Skin Rescue Serum of een Oil Elixir toevoegen.

Producten van Salonnepro die je helpen de winter door te komen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.