Wat is een SPF en waarom is dit zo belangrijk?

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 18:22

SPF staat voor Sun Protection Factor, oftewel: zonbescherming. Iets wat we zomers eigenlijk altijd wel gebruiken wanneer we lekker in het zonnetje gaan zitten, maar waar we mee stoppen zodra de zomer voorbij is. Dit is eigenlijk waar het fout gaat. Een SPF hoor je namelijk 365 dagen per jaar te gebruiken. Maar waarom zou je 's winters een SPF moeten gebruiken als je huid dan toch niet snel verbrand? Ik leg je hieronder uit waarom het elke dag van het jaar belangrijk is om te smeren.

 

Laten we bij het begin beginnen. UV staat voor Ultraviolet. Natuurlijk zonlicht bestaat voor ongeveer 95% uit UVA en voor ongeveer 5% uit UVB. Deze stralen bereiken de huid. Hierdoor hoef je niet per se te verbranden, maar ze kunnen wel degelijk schade aanrichten.

 

Zo heb je UVA en UVB. De A van UVA staat voor Aging. Deze straling kan ervoor zorgen dat de collageen en elastine in de huid wordt aangetast wat huidveroudering veroorzaakt. De B van UVB staat voor Burning. Deze stralen zijn krachtiger en kunnen DNA-schade en zonverbranding veroorzaken.

 

In de afbeelding hieronder die je hoe diep de stralingen de huid binnen kunnen dringen om schade te veroorzaken aan de huid tegenover wat een SPF kan doen.

Ook met de koude, bewolkte dagen zijn deze stralingen aanwezig. Daarom is het van belang om elke dag van het jaar de huid hiertegen te beschermen. Gebruik daarom overdag altijd een SPF van minimaal 30.

 

Wanneer je niet goed smeert kunnen stralingen zorgen voor huidveroudering, pigmentvlekken, verslapping, een grauwe uitstraling, een droge huid of juist acne en zelfs huidkanker.

 

Als je mij zou vragen wat de beste anti aging crème is: 100% een SPF!

...80% van huidveroudering veroorzaakt wordt door de zon?

 

...je ook achter glas kun je UV-schade kan oplopen? Hoewel UVB-stralen door glas worden geblokkeerd, houdt glas de schadelijke UVA-stralen niet tegen. 50% van deze straling komt door glas heen. Zowel op kantoor, in huis als in de auto kan de huid daardoor beschadigd raken.

 

...zelfs één keer verbranden al blijvende schade kan aanrichten? Jouw huid is slimmer dan je denkt. Iedere keer als je in aanraking komt met daglicht, wordt dat door je huid opgeslagen. Iedere keer als je verbrandt, beschadigen je huidcellen. Deze cellen zijn littekens diep in de huid, die zich op latere leeftijd tot huidkanker kunnen ontwikkelen.

 

...SPF in je make-up vaak niet voldoende werkt ook al zit er een factor 30 in? Om de factor te behalen, moet je een dikke laag foundation gebruiken, wat natuurlijk niet echt een mooi resultaat zal opleveren. Voor in de winter is een foundation met SPF prima geschikt om de huid te beschermen als de UV-index laag is en als je veel binnen zit. Anders zou ik het niet adviseren om te gebruiken als vervanging van een zonnebrandcrème.

 

 

De SPF's van Salonnepro kunnen óver de eigen dagcrème worden gebruikt, maar zou je ook als vervanging van je dagcrème kunnen gebruiken. De SPF's bieden niet alleen bescherming, maar zorgen er ook voor dat de vochtpeil in balans wordt gehouden. Uitdroging wordt hierdoor tegengegaan.

 

Bekijk hieronder de SPF’s van Salonnepro.

 

Beschermde SPF 30 crème met UV-A en UV-B filter.

 

De textuur is stevig en rijk, zorgt voor een optimale bescherming tegen uitdroging en heeft een goede water-bestendigheid. De huid voelt soepel en comfortabel, maar niet vet. Het verbetert de natuurlijke barrière functie van de huid. Bevat vitamine E om cel beschadiging en huidveroudering voor UV-straling tegen te gaan.

 

50 ml.

Beschermde SPF 50+ crème met UV-A en UV-B filter.

 

De textuur is stevig en rijk, zorgt voor een optimale bescherming tegen uitdroging en heeft een goede water-bestendigheid. De huid voelt soepel en comfortabel, maar niet vet. Het verbetert de natuurlijke barrière functie van de huid. Bevat vitamine E om cel beschadiging en huidveroudering voor UV-straling tegen te gaan.

 

50 ml.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.